Rundrejser Irland

Irland kan se stort ud på verdenskortet, men faktisk er det ikke større, end at man kan foretage en rundrejse i løbet af en enkelt uges tid. For syd til nord og øst til vest. Fra det katolske Irland til det protestantiske Nordirland, som jo stadig hører under England.

Hos B&P Travel tilbyder vi rundrejser i Irland med lokale engelsktalende guider. De lokale har altid de bedste fortællinger og du er garanteret en stor oplevelse.

Rundrejser Irland


Tag på rundrejse i Irland

På en sådan rundrejse får du indblik i natur og kultur, fortid og nutid. Måske endda også fremtiden, når du møder de unge irlændere, som skal sætte tonen fremover. Om det så er over for den traditionelle arvefjende England eller mæcenerne i EU på fastlandet, der gennem årene har bragt milliarder af værdifulde Euro til Den Grønne Ø.

Irland er nok det land, som har været hurtigst til at omfavne EU og søge om tilskud til mange aktiviteter. Og måske er det gået lidt vel hurtigt mange steder. Derfor frygter mange irere nu – som regel lidt i det skjulte – hvad der vil ske, når Nordirland sammen med England og Skotland nu trækker sig ud af EU. Ingen kan spå om fremtiden, men alle kan frit gætte løs.

Det er netop den fremtid, som mange irere gerne diskuterer over en pint eller to på den lokale pub. Og meget gerne med os danskere, som de føler et gammelt slægtskab med. Og bestemt ikke uden grund. Solid dansk DNA kom nemlig til Irland, da danske vikinger for tusinde år siden invaderede sydøstkysten af Irland og her grundlagde byen Wexford.

Mellem datidens danske vikinger og vore dages irske nationalister ser man overalt spor efter middelalderen. Dette i form af mere eller mindre velbevarede borge, bag hvis tykke stenmure den tids stormænd sikrede sig selv, deres familier samt gods og guld.

Disse borge eller borgruiner lyser op overalt og giver Irland et magisk og mystisk præg – et uhindret kig ind i middelalderens mørke. En rundrejse gennem Irland er således både en rejse i tid og rum!

På samme måde som New Zealand har lagt landskaber til filmatiseringen af Ringenes Herre, så har Irland lagt landskaber til den populære TV-serie “Game of Thrones”, der netop foregår i en mørk og dyster tid præget af krig, vold og uro.

En tid, som kan genopleves mange steder i Irland den dag i dag. Mange steder på Den Grønne Ø synes tiden nemlig at have stået stille, mens udviklingen er fortsat med rivende hast i verdenen omkring den.

Tag på rundrejse i Irland og bedøm selv, hvad der mon har været bedst for befolkningerne de forskellige steder.