Rideferie På Island

Island er for mange synonymt med islandske heste og rideferie. Den islandske hest er det stolte symbol på en stolt nation. Et dyr, som ikke er naturligt hjemmehørende på Island, men som blev bragt herop af vikingerne, da de koloniserede Island for mere end 1.100 år siden. Et dyr, hvis tætte vinterpels gør, at den kan klare det islandske klima hele året.

Hvad end du er erfaren rytter eller nybegynder, vil på dagsridetur eller flerdagesridetur, så har vi en tur til dig. Finder ud den ikke her, så kontakt os gerne

Dagsudflugter

Flerdags-rideture

Islandske heste og rideture på Island

Der er ikke siden vikingetiden blevet importeret heste til Island, og import udefra er forbudt ved lov. På samme måde søger man at undgå, at sygdomme finder vej fra det store udland til det lille Island. Det gør man blandt andet ved at stille krav om desinfektion af alle genstande, der medbringes til ridning.

Den islandske hest er et stabilt og stærkt arbejdsdyr fremavlet til brug i det uvejsomme islandske terræn. Hertil egner den unikke gangart “tölt” sig fortræffeligt, da den giver en mere komfortabel ridning i ujævnt terræn end de gængse gangarter. Det er også denne særlige gangart, der gør rideferie i Island populært.

Siden vikingetiden har hesten på Island skiftet status fra at være et simpelt transportmiddel til i dag at være ren kult mange steder. I dag har man således et indgående kendskab til de enkelte heste og deres stamtræer. Der avles målrettet på hestene, hvoraf de bedste handles til høje priser.

Man behøver heldigvis ikke importere en hest fra Island for at stifte bekendtskab med dette smukke og tålmodige dyr. Man kan blot tage derop på en af de mange organiserede rideferier, som udbydes over hele Island. Dagsture er der mange af – den perfekte lejlighed til at stifte nærmere bekendtskab med Islands transportmiddel nummer ét. For mange bliver det kærlighed ved første blik!

Eller man bor på farmen, hvor hestene opdrættes, og hver dag rider man så herfra ud på spændende ruter i det fascinerende landskab af forreven brun lava og saftigt grønt græs. Er man en rutineret rytter, drager man måske ud på et rigtigt eventyr – i form af en flerdages ridetur langt inde i landet.

Heldigvis er de islandske heste godmodige og accepterer selv utrænede ryttere. Og skulle det alligevel gå galt, så er der ikke nær så langt ned til jorden som fra en almindelig ridehest…

Se flere af vores rejsemuligheder til Island her