Kør-selv Irland

Irland er et smukt land, der alene på grund af sin natur er et besøg værd. Men som i tilgift hertil har masser af spændende kultur at byde på. En ideel kombination til en kør-selv ferie for dig selv, kone, kæreste og/eller familie. Der er noget for alle på Den Grønne Ø.

Hos B&P Travel udbyder vi et bredt udvalg af Kør-selv ferie Irland. Find den der passer dig bedst her

Kør selv ferie Irland


Kør-selv Irland – en oplevelse for livet

Irland ligger ude i Atlanterhavet og har et maritimt klima, som er kraftig påvirket af Golfstrømmen i vest. Klimaet er behageligt og ligner naboen Englands, blot er temperaturen mere stabil med godt 50 % mere nedbør. I nogle områder er der målt op til 275 regnvejrsdage om året. Derfor det saftiggrønne græs.

Kulde, der kommer ind fra nord eller øst, har som regel dæmpet sig på sin vej over det lune Atlanterhav til Irland. Sommeren er på samme måde forholdsvis kølig – med omtrent de samme temperaturer som i Skotland længere nordpå.

Er du til musik, er Irland det rene paradis. Irsk musik er en speciel genre indenfor folkemusikken, som er kendt over hele verden.

Irland er da også det eneste land i verden med et musikinstrument som nationalsymbol – nemlig harpen. Den irske musik er ud over harpen særlig kendt gennem instrumenter som violin, tværfløjte, sækkepibe og rammetromme.

Et specielt element i den irske folkemusik er dansen, som består af solodans og gruppedans. Ikke mindst Riverdance er verdenskendt. Det specielle ved denne dans er, at omkring tyve dansere stepper synkront på scenen med helt rette og ranke rygge. Det skal opleves!

Når man nu er på kør-selv ferie i Irland, må man naturligvis heller ikke snyde sig selv for at smage på irske lækkerier til ganen. Det gælder den tyktflydende brune Guinness øl, som skænkes overalt på de utallige pubber, der findes i enhver irsk by eller landsby. Eller et godt glas Jameson whiskey fra det lokale destilleri.

Alle irske dage slutter nemlig på pubben – med godt øl i glasset og en folkesang på læben. Irere er glade og katolsk troende mennesker, der heldigvis efterhånden har lagt traumerne fra engelske Nordirland bag sig.

Så kan man jo godt tillade sig at stå lidt sent op dagen derpå. Og lade bilen stå til lidt op af formiddagen. Det er jo kør-selv ferie med streg under ferie!