Rejser til Irland – oplev den smukke grønne ø

Irland er et sandt overflødighedshorn af rejsemuligheder og rejseoplevelser. Det er et land med en voldsom vulkansk fortid, hvor det rejste sig af Atlanterhavet og blev til det, vi i dag kender som Den Grønne Ø. Et smukt og mildt land med et klima, der helt lever op til udseendet.

Hvad end du er til kør-selv ferie, rundrejser med guide eller en mindre storbyferier i Dublin, så er du garanteret en stor oplevelse. Se alle vores rejser her.

Kør selv ture

Rundrejser

Dublin

Det vil du opleve på din rejse til Irland

En kraftig nedbør kombineret med et mildt klima giver masser af saftigt grønt græs på de smukke bløde bakker, som Irland er så kendt for. Og her græsser får i stort antal – ofte på grønne skråninger med udsigt over en blå Atlant.

Man kan vælge at gøre det meste selv – leje en bil og køre rundt fra det ene Bed & Breakfast sted til det andet. Eller man kan hoppe ombord i en bus, der med guide viser dig Irlands mest seværdige steder. En afslappet måde at se meget på kort tid.

Ferierejser til Irland kan således designes, så de passer til alle ønsker. Landet er let tilgængeligt – også selv om du næppe forstår det irske sprog.

Det oprindelige irske sprog hører nemlig til en gruppe af keltiske ø-sprog, som tales i forskellige dialekter fra det sydligste Irland til det nordligste Skotland. I dag har man heldigvis for os turister to officielle sprog i Irland: Engelsk og irsk. Alle irlændere taler engelsk, så vi kan kommunikere frit med dem. Det kunne vi ikke på gælisk, hvis megalange stednavne på vejskiltene dog altid fascinerer.

Den traditionelle irske folkemusik har gamle rødder og praktiseres stadig meget af lokalbefolkningen. I Irland er man protestanter i nord og katolikker i syd. Overalt er der tradition for musik og sang, hvilket har skabt verdensomspændende succes’er som supergruppen U2, hvis imposante rockmusik har stærke rødder i den kristne tro.

Ferierejser til Irland kan også ske med fiskestang i bagagen. Ud over sine laks og havørreder på vestkysten er Irland især kendt for sine velvoksne og tætplettede ørreder i store kalkstenssøer som Lough Mask og Lough Corrib.

Når de store majfluer klækker i maj, kommer lystfiskere fra hele verden valfartende til disse søer for at opleve sceneriet, når fluer og fisk mødes i en kort, men så meget mere hektisk periode.

Er man litterært anlagt, kender man sikkert allerede til store irske forfattere som James Joyce, Bernard Shaw og Oscar Wilde, der gjorde sig bemærket verden over i 1800-tallet, hvor de skrev deres litterære mesterværker. For ikke at tale om den mere nutidige Samuel Beckett.

Holder man af at læse disse forfattere, er det et ekstra krydderi på ferieturen til Irland, hvis man aflægger disse poeters barndomsbyer et besøg.

Er man mere til mesterværker på film, og holder man af TV-serien “Game of Thrones”, da må man ubetinget besøge nogle af de mange irske lokaliteter, der har lagt ryg til de ofte dystre optagelser!

Fik du set vores Rejser til Island