Rundrejser Færøerne

De allerfleste kender Færøerne fra Dronningens sommerrejser med kongeskibet – togter, der altid vises på TV.

Det er imidlertid de færreste, der har gået i Dronningens fodspor og selv besøgt de små øer i Nordatlanten. Og det er synd, al den stund Færøerne byder på fantastisk natur og længe har været en integreret del af det danske rigsfællesskab.

Vi kan derfor anbefale, at du tager med B&P Travel på en af vore populære rundrejser til Færøerne, hvor du i løbet af kort tid får set og oplevet rigtig meget af de spændende klippeøer.

Vores udvalg af rundrejser Færøerne


Hvorfor vælge en rundrejse på Færøerne

På en rundrejse på Færøerne kommer du vidt omkring på de flotte øer med dansktalende guide. Færingerne taler perfekt dansk og du får dermed alle historierne med.

Færøerne udgøres af 18 øer, som alle er af vulkansk oprindelse, men langt ældre end eksempelvis vulkanøen Island.

Man regner således med, at Færøerne blev til for omkring 55 millioner år siden og efterfølgende er formet af vejr og vind til det, vi i dag kender som Færøerne. 18 klippeøer, hvoraf de 17 er beboede.

Vejnettet er rigtig godt, og man kan uden videre køre fra Vágar, hvor lufthavnen befinder sig, til hovedøen Streymoy, hvor Torshavn ligger, og herfra fortsætte til Esturoy længst mod øst. Vil man længere sydpå til de to store øer Sandoy og Suderoy, skal der en færgetur til. Noget, som er en oplevelse i sig selv, da man pludselig befinder sig midt på den ofte stormomsuste Nordatlant.

På vore rundrejser til Færøerne kommer vi ud i de fjerneste afkroge de græsklædte klippeøer, hvor får i tusindvis græsser i det fugtige klima. De har godt med lanolin i pelsen og klarer derfor fint både tåge og regn. Er vejret i det barske hjørne, samler fårene sig blot i lavninger med læ og venter på bedre vejr.

På rundrejserne møder vi også den færøske befolkning og får et indblik i deres dagligdag, som ud over får også byder på fisk. Således er fiskeri og fiskeopdræt i dag den vigtigste indtægtskilde for de entreprenante færinger, der naturligvis færdes hjemmevant til søs.

Det gør de enten i deres smukke og traditionelle træskibe, som er direkte efterkommere af vikingeskibene. Eller i store havgående fabrikstrawlere, der formår at bjærge sig i selv det værste stormvejr.

Alt det snuser vi til på vore spændende rundrejser til Færøerne.