Rejsemål: Island, Færøerne og Irland

B&P Travel arrangerer ture til hele verden, men er specialister i Island, Færøerne og Irland. De tre rejsemål ligger ikke så langt fra hinanden, men er alligevel helt forskellige. Hvad end du foretrækker kør-selv ferie, rundrejser med guide eller storbyferie eller andet, så kan du helt sikkert finde et bud på en rejse for dig her på siden. Se vores udvalg på de tre rejsemål: Island, Færøerne og Irland her.

Rejser til Island

Vi har et stort udvalg af spændende rejser til Island. Hvad end du ønsker at rejse individuelt eller i gruppe, så har vi rejsen til dig. Find vores foreslag til rejser her, og ellers kan du altid kontakte os, hvis du ikke finder lige det du søger.
Se alle rejser til Island

Rejser til Færøerne

Her finder du vores udbud af rejser til Færøerne. Rejs til unikke Færøerne, der er i år 2015 blev kåret som den nye store skandinaviske destination af New York Times. Find inspiration til din kør-selv ferie eller grupperejse her.
Se alle rejser til Færøerne

Rejser til Irland

Vi tilbyder spændende rejser til Irland af forskellig karakter. Ønsker du at køre selv og opleve Irland på egen hånd eller deltage i en grupperejse, så har vi rejsen til dig. Se vores foreslag til rejser her, og ellers kan du altid kontakte os, hvis du ikke finder lige det du søger.
Se alle rejser til Irland

Rejsemål: Island, Færøerne og Irland – hvorfor vælge disse rejsemål?

Du kan sejle til Island og Færøerne, hvilket i sig selv er en oplevelse. Men det tager tid, og de fleste vælger derfor at flyve. Det er en komfortabel måde at komme afsted nordpå, og man kan bruge hele tiden til at opleve seværdighederne.

Begge steder kan man vælge at gøre det helt på egen hånd eller sammen med andre. Man kan vælge at vandre, cykle, køre i egen bil eller andres bus. Man kan vælge en billig campingferie med børnene. Eller en dyr luksusrejse på hotel med kone eller kæreste.

Tag gerne børnene med til Island og Færøerne. Her er der masser af plads, de kan boltre sig på, og ingen farlige dyr at tage hensyn til. Mange mindeværdige familieferier er afholdt heroppe, hvor elvene fosser, geyserne springer og fårene græsser!

Man kan grave i geologien, hvis man nu er til sten og klipper, som der er nok af begge steder. Man kan se kontinentalpladerne glide fra hinanden eller mærke den varme luft puste ud af en frisk vulkan.

Man kan også kigge på de mange fugle, som findes overalt – det være sig ude ved kysten eller inde i landet.

Nogle af fuglene kender du herhjemmefra – andre findes kun deroppe. Strandskaden “tjaldur” er Færøernes nationalfugl, som også kendes fra Danmark. Men den sjove og charmerende søpapegøje eller lunde er nok mere kendt som fuglen over alle fugle på Færøerne.

Nogle tager en fiskestang med i bagagen og går i dybden med de fisk, som lever i elve og søer, ved kysten eller på havet. Der er en mangfoldighed af fisk at vælge imellem – uanset om man er på Island eller har valgt Færøerne. Der er ørreder og rødinger i søerne, mens den sølvblanke laks kun findes i elvene.

På Island er laksen en del af de nordiske mytologi. Således omskabte den onde Loke sig til en laks, da han havde dræbt Balder og havde Thor lige i hælene. Men det skulle han ikke have gjort, for Thor fangede ham med et godt greb om den kløftede laksehale, og hermed var Loke en færdig mand i nordisk mytologi!

Irland er en sag for sig. En grøn og frodig ø, som luner sig i Golfstrømmen og blomstrer af rhododendron. En ø, som vi danskere har et gammel tilhørsforhold til. Således var det danske vikinger, som invaderede og koloniserede sydøstkysten ved byen Wexford.

Det er fascinerende at tænke på: For tusinde år siden kom de første vikinger til netop Wexford og plantede deres stærke danske gener i befolkningen her. Den dag i dag bærer mange irske byer således navne, der har dansk herkomst.

Det kan meget vel være, at de danske vikinger også plyndrede og voldtog i Wexford, som man jo gjorde andre steder. Men alligevel blev mange danskere hængende i Irland, hvor de slog sig ned, giftede sig og stiftede familie – som et velkomment islæt i en tid, hvor indavl i små samfund kunne være et problem.

Som dansker føler man sig derfor altid hjemme i Irland. Der løber jo dansk blod i de irske årer!

Men ellers er det rullende bakker med grønt græs, der kendetegner Irland. Og smalle snoede veje med stendiger i stedet for rabatter. Samt naturligvis den brune Guinness øl og den gyldne Jameson whiskey. Altid med “e”, så man kan kende forskel på irsk og skotsk whiskey/whisky.